fbpx
Події

Денисова розповіла про затриманих Росією українських моряків

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова розповіла про затриманих Росією українських моряків.

«Щойно знову говорила з Уповноваженим РФ з прав людини Тетяною Москальковою. Вона повідомила мені, що наші моряки знаходяться на території міста Керч. Наразі відбувається їх опитування слідчим прикордонного управління ФСБ РФ.  За її словами, троє українських моряків перебувають у Керченській лікарні №1. Їх стан оцінюється як не важкий. Москалькова запевнила мене, що їм надана вся необхідна допомога і загрози життю немає», – йдеться в повідомленні в Facebook.

Читайте також:  СБУ затримала ще двох колаборанток з Херсонщини: одна з них ховалась у київському хостелі

У той же час постійний представник президента України в Криму Борис Бабин в ефірі «5 каналу» заявив, що моряків доставили в Москву.

«Наскільки нам відомо, вони їх в Москву вивезли. Стан не легкий, були зроблені операції. І це вже свідчить, що це не якісь подряпини. Нас турбує кількість поранених, тому що на момент припинення зв’язку з групою кораблів ВМС наше керівництво мало інформацією про шість поранених людей. Виникає питання, де інші, в якому вони стані? І ми будемо це питання ставити, зокрема в тому форматі, який передбачений міжнародним гуманітарним правом», – зазначив він.

Читайте також:  На Закарпатті трапилася смертельна аварія

Раніше стало відомо, що Україна готова ввести воєнний стан.

Також Радбез ООН проведе екстрене засідання через ситуацію в Азовському морі.

Читайте також: