fbpx
Політика

Януковича і Лавриновича підозрюють в захопленні державної влади

Віктор Янукович

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що колишній президент України Віктор Янукович і екс-міністр юстиції Олександр Лавринович підозрюються в захопленні державної влади.

«Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа Конституційного перевороту 2010 року, який привів до захоплення державної влади шляхом розширення у неконституційний спосіб повноважень Президента України за рахунок звуження ролі та повноважень Парламенту і Уряду», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Луценко зазначив, що вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 КК України.

«… шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради України, зміни діючої Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації», – написав генпрокурор.

Читайте також:  Проросійські сили скористалися протестом фермерів у Чехії

Нагадаємо, що восени 2010 року суд визнав нелегітимним прийнятий ВР 8 грудня 2004 року Закон «Про внесення змін до Конституції України», який передбачав перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління. Таким чином повернулася в дію Конституція 1996 року.

Читайте також: