День X для України: Українці чекають рішення Європарламенту по безвізу

Сьогодні, 5 квітня 2017 року, о 16:00 (за Києвом) в Європарламенті пройдуть дебати щодо надання безвізового режиму для України. Завтра ж має пройти голосування з даного питання.

У разі позитивного рішення, дане питання розглянуть представники країн-членів ЄС (COREPER). Після цього рішення про безвіз для України повинна підтримати Рада ЄС. І якщо не буде ніяких затримок, через 20 днів після публікації рішення в офіційному віснику ЄС, українці зможуть подорожувати до Європи без віз.

При ідеальному розкладі, остаточною датою має стати 12 червня 2017 року. Про це раніше повідомляв брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Related Post

Українські політики, включно з президентом країни Петром Порошенко, вже неодноразово висловлювали надію, що безвіз для України почне діяти з літа.

Варто зазначити, що скасування віз з боку ЄС українці чекають вже дуже довгий час. Обіцянок було багато, і називалися різні дати. І тільки зараз, в 2017 році, є реальна надія на отримання безвізового режиму.

При цьому деякі країни не горять бажанням «пускати» українців в Європу з різних причин. Тому сьогоднішні дебати повинні бути дуже серйозними. Українці в свою чергу з нетерпінням чекають позитивного рішення

Leave a Comment