fbpx
Політика

День X для України: Українці чекають рішення Європарламенту по безвізу

безвізовий режим

Сьогодні, 5 квітня 2017 року, о 16:00 (за Києвом) в Європарламенті пройдуть дебати щодо надання безвізового режиму для України. Завтра ж має пройти голосування з даного питання.

У разі позитивного рішення, дане питання розглянуть представники країн-членів ЄС (COREPER). Після цього рішення про безвіз для України повинна підтримати Рада ЄС. І якщо не буде ніяких затримок, через 20 днів після публікації рішення в офіційному віснику ЄС, українці зможуть подорожувати до Європи без віз.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

При ідеальному розкладі, остаточною датою має стати 12 червня 2017 року. Про це раніше повідомляв брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Українські політики, включно з президентом країни Петром Порошенко, вже неодноразово висловлювали надію, що безвіз для України почне діяти з літа.

Варто зазначити, що скасування віз з боку ЄС українці чекають вже дуже довгий час. Обіцянок було багато, і називалися різні дати. І тільки зараз, в 2017 році, є реальна надія на отримання безвізового режиму.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

При цьому деякі країни не горять бажанням «пускати» українців в Європу з різних причин. Тому сьогоднішні дебати повинні бути дуже серйозними. Українці в свою чергу з нетерпінням чекають позитивного рішення

Читайте також: