Адвокат пораненого моряка Сороки розповів про стан здоров’я підзахисного

A Ukrainian sailor, foreground, is escorted by Russian intelligence agency FSB officer from a courtroom in Simferopol, Crimea, Wednesday, Nov. 28, 2018. Russia and Ukraine are still reeling from their first overt military confrontation since the 1991 collapse of the Soviet Union, a clash Sunday in the Kerch Strait near Russia-occupied Crimea in which Russian border guards fired on three Ukrainian ships, seizing them and their 24 crewmembers. (AP Photo)

Російський адвокат Сергій Бадамшин, який захищає пораненого українського моряка Василя Сороку розповів на своїй сторінці у Facebook про стан здоров’я свого підзахисного.

Зокрема, Бадамшин пише, що Василя перевели з медчастини СІЗО «Матросская тишина» в СІЗО «Лефортово» в Москві.

«Стан здоров’я на сьогодні стабілізувалася, погіршення стану руки не відбувається. Так само мучить біль, функції пальців, кисті не відновлюються, набряк не спав. Тим не менше, лікар у «Лефортово» виявив недоліки своїх колег з лікарні СІЗО «Матросская тишина», виявивши ушкодження ще одного м’яза. Нарешті лікарі звернули увагу на набряк», — повідомив адвокат.

Також Бадамшин каже, що медики прописали моряку уколи, щоб зняти набряк, і знеболювальне.

«Нагадаю, що за дезінформацією Михайла Федотова [радника президента РФ] набряк — результат вправ з еспандером, а не поранення і потворного лікування. WTF? До речі, еспандер в «Лефортово» чомусь відібрали», — зазначив адвокат.

Related Post

За час перебування в СІЗО «Лефортово» з суботи, 26 січня, Василь змінив уже три камери. Зараз він у відремонтованій камері з гарячою водою.

«Ні на що не скаржиться», — пише Бадамшин.

За словами адвоката, Сорока розповів йому, що, на відміну від СІЗО «Матросская тишина», в «Лефортово» усі розмовляють ввічливо на Ви, годують добре.

«Не ресторан, але правда набагато краще, але ось душу на відміну від лікарні немає. [Є телевізор], але потрібна антена, з камери сусіда відселили, він і забрав свою антену, ну я зробив антену з кип’ятильника, але на довго не вистачить», — передає слова моряка адвокат.

Leave a Comment