fbpx
Інтернет Новини світу Політика

Ні Ассанжу!: Twitter відмовляється верифікувати аккаунт засновника WikiLeaks

Адміністрація Twitter відмовилася верифікувати аккаунт засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Про це повідомив сам Ассанж, опублікувавши твіт з відповіддю від адміністраторів, в якому значиться: «Запит на верифікацію був розглянутий і відхилений».

За словами Ассанжа, керівництво Twitter застосовує подвійні стандарти, оскільки нагороджує синьою галочкою тільки лояльних до влади людей. Він також додав, що намагається верифікувати аккаунт з жовтня 2016 року.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Нагадаємо, що Twitter привласнює сині галочки аккаунтам особистостей, що викликають суспільний інтерес. Це можуть бути як відомі співаки та актори, так і популярні журналісти та блогери.

Джуліан Ассанж почав вести аккаунт в Twitter в лютому 2016 року. В першу чергу він спростував чутки про свою смерть. З 2012 року засновник скандального проекту WikiLeaks переховується в посольстві Еквадору в Великобританії. Таким чином він уникає екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Ассанж побоюється, що зі Швеції його можуть екстрадувати до США, де йому загрожує смертна кара за публікацію секретної інформації.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Читайте також: