fbpx
Україна

Відпочинок на морі 2016: Кирилівка, Затока або зарубіжжя?

У ситуації, коли політична невизначеність і економічна криза, на жаль, вже стали постійним і звичним явищем, українці вчаться но-новому працювати і відпочивати, пише НІАП «Кірілловка.Укр».  

І, якщо в минулому році багато потенційних туристів так і залишилися потенційними, відмовившись від поїздок в силу фінансової нестабільності і банальних побоювань за власну безпеку, то напередодні літнього сезону наші співвітчизники все-таки планують відпочинок на морі в 2016 році.  

На який курорт краще поїхати цього літа  

Девальвація гривні і підвищення тарифів на комунальні послуги стали причиною значного зростання цін на відпочинок в Україні та за її межами. В умовах, коли поїздка у відпустку може обійтися на 10-50% дорожче ніж в минулому році, а зарплата не збільшилася, українці будуть змушені досить прискіпливо обирати місце відпочинку.  

З огляду на кількість пошукових запитів, можна припустити, що для багатьох вітчизняних туристів знову актуальною стане дилема – поїхати в Кирилівку на Азовське море, в Затоку на Чорне, або відправитися на море в Іспанію, Італію.  

Тому розглянемо особливості туристичних напрямків, найбільш популярних з точки зору українців і приблизну вартість відпочинку на них.  

Кирилівка  

Кирилівка – курортне селище на Азовському морі в Запорізькій області – офіційно має статус курорту державного значення і неофіційно – «всесоюзної» дитячої оздоровниці. В рамках рекреації діє велика кількість баз відпочинку, готелів, пансіонатів, дитячих оздоровчих установ.  

До основних переваг курорту відноситься екологічна чистота і природні умови для оздоровлення і лікування – степове повітря, цілюща морська вода, лікувальні мулові грязі Молочного і Утлюкського лиманів. Відпочинок тут може бути корисним як дорослим, так і малюкам.  

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

Азовське море – найтепліше море в кордонах України, прогрівається вже в травні і практично не піддається впливу холодних течій, як, наприклад, Чорне. Загалом, повноцінний пляжний сезон триває приблизно п’ять місяців.  

Для кого підійде Кирилівка? Відповідь на це питання дав головний редактор незалежного сайту «Кірілловка.Укр» Євген Сміливців: «Курорт досить добре розвинений в інфраструктурному плані, тут є всі необхідні умови як для сімейного відпочинку з дітьми, так і для молодіжного дозвілля. У Кирилівці працюють кафе, дискотеки, нічні клуби з шоу-програмами, є аквапарк, дельфінарій, кінний театр, луна-парк і навіть школа віндсерфінгу – для активних людей».  

Відпочити в Кирилівці можна як бюджетно, в номері без зручностей – від 50-70 гривень на добу за одну особу, так і з розмахом, в житлі преміум-сегмента.  

Детальніше про відпочинок в Кирилівці можна дізнатися в довідково-консультаційній групі курорту – «Кирилівка Вконтакте».  

Затока  

Затока – курортне селище на Чорному морі в Одеській області. На сьогоднішній день тут побудовано близько 200 пансіонатів, баз відпочинку, готелів.  

Незаперечна перевага курорту в зручному трансфері. Через весь курорт проходить залізнична гілка сполученням Одеса-Ізмаїл, тому дістатися в Затоку можна поїздом або електричкою і за допомогою автомагістралі Одеса-Рені. Це ж є і мінусом в екологічному плані.  

Море в рамках курорту відкрите, тому тут хороші природні умови для занять віндсерфінгом, дайвінгом. При цьому акваторія, що не порізана косами і бухтами, відкрита для холодних течій, тому навіть в виснажливу спеку температура морської води може бути на рівні 16 градусів Цельсія. До того ж, Чорне море досить глибоке, вода біля узбережжя в районі Затоки прогрівається тільки до липня, в чому курорт явно поступається Кирилівці і теплому Азову.  

Читайте також:  В столиці Чехії лунала закарпатська коломийка у виконанні колумбійського гурту (ВІДЕО)

Інфраструктурно Затока розвинена досить добре. На відміну від Кирилівки, розважальні заклади тут розташовані в різних районах курорту, без чіткої локації. Уздовж частини узбережжя побудована сучасна набережна. Але в аквапарк і дельфінарій доведеться їхати мінімум за 60 кілометрів, до Одеси.  

Відпочинок в Затоці в 2016 році може стартувати від тих же 50-70 гривень за людину на добу, якщо розглядати номер без зручностей.  

Зарубіжні курорти  

Вибрати курорт на морі за кордоном можна під практично будь-які запити. Тут варіантів маса – Чорногорія, Болгарія, Туреччина, Єгипет, Канарські острови, Італія, Іспанія. При цьому практично кожен курорт може бути на голову вище вітчизняного – по інфраструктурі і по сервісу.  

Чи варто очікувати зміни турпотоку з України на користь зарубіжних курортів? Відповідь на це питання дав експерт агентства «2CostaBlanca» Олексій Симонов: «Ні, більше того, в цьому році кількість українських туристів на європейських курортах може істотно знизитися. Зростання цін на відпочинок в гривневому еквіваленті внаслідок девальвації гривні, а також нестабільна політична обстановка по всьому світу можуть стати факторами, через які багато українців відмовляться від поїздки на море за кордон».

На правах реклами. 

Читайте також: