fbpx
Політика

Українську армію реформують під стандарти НАТО до кінця 2020 року

Президент України Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень, який був прийнятий РНБО 20 травня цього року. Даний документ визначає напрямки реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року.  

При цьому наголошується, що бюлетень також служить дорожньою картою оборонної реформи з визначенням шляхів її впровадження на основі і принципах, якими керуються держави-члени НАТО. Зокрема, він передбачає активну співпрацю з альянсом з досягненням критеріїв, необхідних для набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«На основі Стратегічного бюлетеня розробляються і реалізуються Державна програма розвитку ЗСУ, державні програми розвитку інших складових сил оборони, державних цільових оборонних програм, спрямовані на створення нових і модернізацію існуючих систем, комплексів і зразків озброєння і військової техніки, будівництво важливих військових об’єктів, вирішення інших проблем у сфері оборони», – йдеться в повідомленні прес-служби президента.   

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Читайте: США вважають Україну членом НАТО, – Держдеп

Читайте також: