fbpx
Політика

Штат НАЗК сформовано на 20%, – Наталя Корчак

Штат Національного агентства з питань запобігання корупції сформований приблизно на 20%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявила глава НАЗК Наталія Корчак.

"Наше агентство стало заручником часу, коли ми ще не можемо повноцінно розпочати свою роботу, тому що у нас відбувається зараз конкурсний відбір працівників апарату", – сказала Корчак. За її словами, згідно з чинним законодавством, орган центральної виконавчої влади є повноцінним, якщо набирає 30% від граничної чисельності свого штатного апарату. У той же час на сьогоднішній день, зазначила вона, "ми сформовані приблизно на 20%".

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

"Про безпосередній початок своєї роботи, згідно з чинним законодавством, ми зобов’язані публічно оголосити на своїй веб-сторінці, через інтернет-ресурс. І провести відповідну інформаційну кампанію", – зазначила Корчак.

Вона припустила, що "організаційний розвиток" НАЗК може завершитися протягом місяця. "І тільки після того, як ми офіційно оприлюднимо результати конкурсного відбору та сформуємо 30% апарату національного агентства, тоді офіційно заявимо, що агентство починає працювати", – сказала Корчак.

Також вона нагадала про внесення змін до закону про політичні партії щодо їх державного фінансування, які вступають в силу з 1 липня. НАЗК, повідомила Корчак, має здійснювати контроль за фінансуванням статутної діяльності партій і законністю використання відповідних коштів. Результатом цього контролю повинен бути аналіз звітів партій, які повинні щоквартально представлятися в НАЗК, яке буде їх перевіряти. І саме НАЗК має розробити та затвердити форму цих звітів.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

За словами голови агентства, планується, що вже на цьому тижні форма звіту партії буде затверджена.

Національне агентство з питань запобігання корупції уряд створив в березні 2015 року. НАЗК, створення якого є умовою отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом, має займатися перевіркою майнових декларацій чиновників.

Читайте також: