fbpx
Освіта

Міносвіти України скоротить кількість завдань і збільшить час відпочинку в школах, – Лілія Гриневич

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич повідомила про те, що вже з вересня цього року планується ввести зміни, які стосуються освіти в школах. Зокрема, за її словами, мова йде про скорочення кількості завдань і збільшення часу відпочинку.  

«Зараз зміст освіти дуже перевантажено зайвою інформацією, не відповідає віковим особливостям дітей, і найголовніше – багато з цих знань абсолютно непотрібні в житті. Але те, що потрібно, не вивчається », – сказала вона, додавши, що найбільше це стосується початкової школи.  

Вже з наступного тижня Міносвіти збирається викласти на платформі ed-era.com програми початкової школи, які все зможуть бачити і вносити свої зауваження.  

В цілому, як зазначила Лілія Гриневич, повний перегляд стандартів освіти – вкрай довгий процес. Проте, вже найближчим часом відомство планує виключити з навчальних програм і підручників зайву інформацію.  

«Я прихильниця того, щоб виконання домашнього завдання не приводило до психологічних травм у дітей. Кожен з батьків знайомий з ситуацією, коли доводиться виривати сторінку з зошита і переписувати ще раз, тому що ви щось закреслюєте, виправляєте. Наша ідея досить проста – дозволити вчителям в молодшій школі працювати з дітьми олівцем», – розповіла міністр.

Читайте також: