fbpx
Політика

Росія послабила санкції заради дітей

Уряд Росії переглянув список продуктів, заборонених до ввезення на територію країни, виключивши з нього деякі товари. У відповідній постанові, опублікованій на офіційному інтернет-порталі правової інформації, зазначено, що санкції були ослаблені виключно заради дітей. З списку санкцій зникли, зокрема, продукти, які використовуються для виробництва дитячого харчування. Це яловичина, м’ясо птиці, заморожені або сушені овочі, призначені виключно для виробництва дитячого харчування. Але зазначені продукти дозволять імпортувати в тому випадку, якщо Міністерство сільського господарства визнає їх цільове призначення і визначить обсяги дозволеної для ввезення продукції.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Відзначимо, продуктове ембарго Росія ввела влітку 2014 року, заборонивши імпорт товарів з країн Євросоюзу, США, Канади, Австралії, Норвегії та інших країн. До чорного списку потрапили овочі, фрукти, м’ясо, риба, молочні товари. Їжу, яку намагалися провести на територію Росії, тоннами демонстративно почали знищувати на кордоні.

Читайте також: