fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 1 червня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 1 червня 2016 року.  

Михаїл Саакашвілі знайшов застосування конфіскованим велосипедам  

Губернатор Одеської області Михаїл Саакашвілі висловився про можливу утилізацію 11 тисяч 400 конфіскованих велосипедів, які були незаконно привезені в Одесу.

"Тільки що мені дзвонив Володимир Гройсман і сказав, що ще вранці дав розпорядження не утилізувати велосипеди, а знайти законну підставу роздати їх дітям. Як на мене, це вже прогрес, раніше в уряді такими речами мало хто цікавився!" – заявив він.

Росія послабила санкції заради дітей

Уряд Росії переглянув список продуктів, заборонених до ввезення на територію країни, виключивши з нього деякі товари. У відповідній постанові, опублікованій на офіційному інтернет-порталі правової інформації, зазначено, що санкції були ослаблені виключно заради дітей.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Рада залишила в силі рішення про перейменування Дніпропетровська

Верховна Рада не змінила рішення про перейменування Дніпропетровська і ще шести міст України. Постанову про скасування рішення Ради перейменувати Дніпропетровськ у Дніпро підтримали лише 18 народних обранців.

ВР не підтримала створення ТСК з розслідування офшорних скандалів і корупції

Верховна Рада України не дала достатню кількість голосів для створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування офшорних скандалів і корупції в керівництві країни. Ініціаторами створення відповідної комісії, як відомо, була Радикальна партія Олега Ляшка.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Польща хоче розмістити на своїй території батальйон НАТО для стримування російської агресії

Як вважає міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич, одного батальйону НАТО повинно вистачити для того, щоб стримати російську агресію. За його словами, мова йде про передові сили, мета яких стримати противника на той час, поки буде організована повноцінна оборона.

Петро Порошенко отримав статус почесного громадянина Верони

Як повідомляють західні ЗМІ, президент України Петро Порошенко отримав статус почесного громадянина міста Верона, розташованого в Італії. Наскільки відомо, ініціатором такого рішення виступив мер міста Флавіо Тозі. Пропозицію мера згодом підтримала міська рада Верони.

Читайте також: