fbpx
Економіка

Україна призупинила імпорт газу з Польщі

Сьогодні Україна почала ремонт газопроводу, по якому здійснюється імпорт газу з Польщі. Під час ремонту на газопроводі, через який імпортувався газ з Польщі, потужностей словацького та угорського коридорів буде достатньо для виконання заявок по поставкам газа в Україну. Про це в коментарі УНН повідомив глава прес-служби "Укртрансгазу" Максим Белявський.

"Через плановий ремонт на газопроводі "Комарно-Дроздовичі", через який раніше імпортувалося блакитне паливо з території Польщі в Україну, зупинені поставки по польському газотранспортному коридору. Це означає, що на період узгоджених з європейськими партнерами ремонтних робіт на даному газопроводі, поставки блакитного палива з Європи в Україну будуть здійснюватися згідно з поданими заявками тільки по словацькому та угорському коридорах. Слід запевнити, що потужностей словацького та угорського коридорів досить для виконання заявок по поставкам газу в Україну", – заявив Белявський.

За його словами, ремонт триватиме два місяці.

"На час проведення ремонту газ буде надходити з Європи в Україну з словацького та угорського напрямків. Потужність словацького та угорського напрямків: 40 млн на добу – це словацький напрямок, і 17 млн – це угорський. Тобто 57 млн в добу ми можемо забезпечити", – повідомив Максим Белявський.

Читайте також: