fbpx
Окупація Криму

МЗС України наполягає на необхідності допуску міжнародних організацій в Крим

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця заявляє, що українське зовнішньополітичне відомство наполягає на необхідності допуску міжнародних організацій до Криму для здійснення спостереження за дотриманням прав людини на окупованому Росією півострові.  

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кислиця сказав на брифінгу «Крим і кримські татари: наслідки депортації 1944 року і загрози окупації 2014 року. Роль України і міжнародної спільноти в захисті невід’ємних прав кримськотатарського народу».  

Читайте: Європа обіцяє ввести нові санкції щодо Росії через заборону Меджлісу

"Починаючи з 2014 року, офіційна позиція України полягає в тому, що окупаційна влада Криму має відкрити доступ міжнародним організаціям для здійснення моніторингу дотримання прав людини на окупованому півострові", – заявив Кислиця.

Він підкреслив, що моніторинг має здійснюватися на основі правових стандартів Організації Об’єднаних Націй та Ради Європи. "Але цей моніторинг повинен здійснюватися міжнародними організаціями як моніторинг саме території України, а не території Російської Федерації", – зазначив Кислиця.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: