fbpx
Право

Георгій Тука запропонував депутатам переглянути «закон Савченко»

Заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука запропонував народним депутатам переглянути «закон Савченко». Про це він написав на сторінці в Facebook.  

«Вчора зателефонував мій друг, який вже два роки воює, захищаючи нас з вами. Тільки що в приміщення офісу, в якому Тарас працював до війни, залізли двоє негідників, намагаючись чимось розжитися. Їх затримала поліція, і виявилося, що вони тільки що звільнилися достроково, завдяки так званому "закону Савченко"», – повідомив Георгій Тука.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У зв’язку з цим, він вважає, що «закон Савченко» необхідно переглянути, тому що завдяки йому «на свободу достроково вийдуть тисячі злочинців, які ні до АТО, ні до Надії Савченко не мають ніякого відношення».  

«Думаю, варто було б отримати відповідні коментарі від МВС. Боюся помилитися, але в цілому мова йде про десятки тисяч засуджених», – підкреслив Георгій Тука.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Закон Савченко» передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. За час його дії, вже були звільнені більше 3,5 тисяч чоловік. Варто відзначити, що під дію цього закону потрапили досить відомі особистості – Віктор Лозинський та Ігор Зварич.

Читайте також: