fbpx
Право

ВР може прийняти законопроект, що запроваджує механізми покарання депутатів за порушення трудової дисципліни

У законопроекті, яким планується внесення змін до Регламенту ВР, також будуть передбачені механізми покарання народних депутатів за порушення трудової дисципліни. Про це в ексклюзивному коментарі  УНН розповів заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи парламенту Володимир Арешонков.   

"Планується посилити відповідальність депутатів за невиконання ними своїх депутатських обов’язків. Розглядається питання про відлучення депутатів, пропонувалося від 5, потім 10, сьогодні внесені зміни до 20 засідань ВР, в разі якщо повторно йдуть порушення після накладення на них санкцій – може ставитися питання про механізм позбавлення мандата. Безперечно і фінансові санкції з публікацією в усіх ЗМІ – якщо депутат не відвідує, пропускає робочі дні. тобто, підсилюємо санкції і відповідальність по відношенню до депутатів", – розповів член комітету з питань Регламенту.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Законопроект планується винести на розгляд після травневих свят.

"Перед святами його отримали всі наші фракції і до 29 квітня вони повинні дати свої пропозиції щодо цього законопроекту. І в травні ми його виносимо вже на розгляд ВР. Його треба приймати невідкладно, бо, відверто кажучи, сьогодні відчувають себе вільно деякі наші колеги , тому дисципліну потрібно більш жорстко встановлювати. Я прихильник цього", – сказав В.Арешонков.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: