fbpx
Новини світу

ООН закликає США і Росію розробити нову ініціативу щодо Сирії

Спецпредставник ООН по Сирії Стаффан де Містура вважає, що США і Росія повинні розробити нову, спільну ініціативу щодо Сирії, яка дозволить запобігти черговому сплеску насильства в країні. За його словами, перемир’я, якого вдалося досягти в лютому, може припинитися в будь-який момент.  

«Тільки після повного припинення вогню на території Алеппо та інших міст з’явиться можливість призначити дату для продовження мирних переговорів в Женеві», – сказав Стаффан де Містура.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Як зазначив дипломат, після того, як США і Росія втрутяться в конфлікт і посприяють його врегулюванню, потрібно буде зібрати міністрів закордонних справ Міжнародної групи підтримки Сирії для обговорення подальших дій.  

Де Містура звернув увагу на те, що однією з головних проблем, як і раніше, є розбіжність сторін в поглядах щодо політичного перехідного процесу.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

«Єдине, в чому вони згодні один з одним, – це в тому, що перехідний уряд повинен включати в себе членів нинішнього уряду і опозиції, незалежних представників та інших осіб», – сказав він.   

Читайте: Обама має намір збільшити військовий контингент в Сирії

Читайте також: