fbpx
Політика

Віце-прем’єр з питань євроінтеграції не буде дублювати роботу МЗС, – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Народний депутат України від фракції «БПП» Іванна Климпуш-Цинцадзе, чия кандидатура розглядається на посаду віце-прем’єр-міністра з питань євроінтеграції, заявила, що в разі призначення на дану посаду буде працювати над створенням механізмів, які забезпечать виконання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.  

Читайте: У новому Кабміні з’явиться віце-прем’єр з питань євроінтеграції, – Ірина Геращенко  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Угода про Асоціацію з ЄС має почати діяти через двосторонні механізми. Сьогодні починає роботу торговий комітет, в якому повинні бути створені відповідні підкомітети – по санітарії, фітосанітарії, тарифах. Це тільки один з багатьох двосторонніх органів, які повинні активно працювати. Завдань багато, і вони на межі внутрішньої і зовнішньої політики», – сказала вона.  

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

При цьому Іванна Климпуш-Цинцадзе запевнила, що завдання віце-прем’єра з питань євроінтеграції не будуть дублювати роботу Міністерства закордонних справ, оскільки євроінтеграція не є виключно зовнішньополітичним пріоритетом.  

«Це наше внутрішньополітичне і економічне завдання», – підкреслила депутат.

Читайте також: