fbpx
Новини світу

Росія має намір передати Україні чотирьох ув’язнених

Міністерство юстиції Російської Федерації ініціювало підготовку документів про передачу чотирьох українських в’язнів на батьківщину для подальшого відбування покарання там. У числі цих ув’язнених Олег Сенцов (на фото), Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв, а також Юрій Солошенко.   

У той же час, як пояснили у відомстві, мова йде лише про підготовку документів – остаточне рішення про передачу ув’язнених буде прийматися федеральними судами.  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«На підставі звернень української сторони, що надійшли 10 березня, Мін’юст Росії листами направив в ФСВП доручення підготувати необхідні документи для вирішення питання передачі засуджених А.Кольченка, Г.Афанасьєва, О.Сенцова та Ю.Солошенка, а також перевірити наявність або відсутність підстав, що перешкоджають цій передачі», – йдеться в заяві.  

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Міністерство юстиції планує перевірити документи на їх відповідність положенням Конвенції про передачу засуджених від 1983 року і, якщо не виявить підстав, які можуть бути перешкодою для передачі ув’язнених – направить їх в Україну.

Читайте також: