fbpx
Новини світу

ЄС перегляне політику сусідства, – Ангела Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Європейський Союз буде змушений переглянути свою політику сусідства через міграційну кризу, з якою об’єднання зіткнулося і ніяк не може остаточно врегулювати.  

Розповідати подробиці майбутніх змін Ангела Меркель не стала, сказавши лише те, що Європейський Союз буде направляти свої сили на створення умов, які сприятимуть стабільності у суміжних державах.  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також Ангела Меркель переконана в тому, що міграційна криза змусить Європейський Союз підвищити безпеку і охорону на зовнішніх кордонах. Це, швидше за все, викликано тим, що серед біженців часто ховаються бойовики, які планують згодом теракти на території Європи.  

Як відомо, концепція європейської політики сусідства стосується 18 держав. У їх числі Сирія, Алжир, Туніс, Грузія, Україна, Молдова, Білорусь та інші.   

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Читайте: Німеччина пропонує створити посаду єврокомісара з проблем біженців

Читайте також: