fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за тиждень (4-10 квітня 2016 року)

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за тиждень (4-10 квітня 2016 року).

Яценюк подав у відставку

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк подав у відставку. Рішення скласти повноваження глава уряду озвучив у своєму відеозверненні в неділю, 10 квітня.

«Відданість національним патріотичним принципам і твердість характеру – саме це для мене є суттю справжнього національного лідера. Я прийняв рішення скласти повноваження прем’єр-міністра України. У вівторок, 12 квітня, подання буде внесено до Верховної Ради», – заявив Арсеній Яценюк.

Причинами такого рішення послужили штучно створена в країні політична криза та гальмування реформ. Арсеній Яценюк підкреслив, що керівництво урядом – це насправді тягар, це інструмент, а не привілей. За його словами, сьогодні головне – не допустити дестабілізації виконавчої влади під час війни. Така перспектива неминуча, якщо невідкладно не буде обрано новий уряд.

«Батьківщина» переходить в опозицію

Парламентська фракція «Батьківщина» переходить в опозицію. Рішення політсили озвучила її лідер Юлія Тимошенко. Перехід в опозицію вона вважає єдиним правильним рішенням в соціальних і економічних умовах, які склалися в Україні.

«Сьогодні я можу озвучити консолідоване рішення нашої політичної сили. Ми прийняли рішення, що ми виходимо з безперспективного переговорного процесу створення нової коаліції. Ми переходимо в демократичну, проєвропейську опозицію», – цитує Юлію Тимошенко прес-служба «Батьківщини».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Павло Розенко: "З 1 травня на українців чекає підвищення зарплат"

Глава Мінсоцполітики Павло Розенко анонсував підвищення зарплат в Україні. За його словами, з 1 травня близько 14 мільйонів українців відчують підвищення соціальних стандартів.

"Це пенсіонери, працівники бюджетної сфери – вчителі, лікарі, працівники соціальної сфери, фізкультури і спорту, культури і ін.", – сказав Розенко.

За словами міністра, посадовий оклад для вчителя вищої категорії буде збільшений приблизно на 152 гривні, для директорів шкіл – на 185 гривень. Для ректорів посадовий оклад буде більшим на 300 гривень, для старших наукових співробітників – на 200 гривень.

Опубліковано перші результати референдуму в Нідерландах

Попередні результати референдуму в Нідерландах по ратифікації угоди про асоціацію між ЄС і Україною говорять про те, що лише 38,1% учасників проголосували "за", а 61,1% виборців – "проти". 0,8% тих, хто проголосував, не віддали свій голос ні за один з варіантів.

Явка на референдумі склала 32,1%, при цьому поріг явки, при якому референдум визнається дійсним, становить 30%.

Остаточні результати референдуму в Нідерландах будуть оголошені 12 квітня.

Володимир Путін вивів в офшори 2 мільярди доларів

Глава Російської Федерації Володимир Путін вивів в офшори не менше 2 мільярдів доларів. Таку інформацію оприлюднили журналісти з 76 країн світу, які провели власне розслідування. Чи не вся доповідь, опублікована журналістами, присвячена Російській Федерації. Як заявив глава OCCRP Дрю Салліван, після публікації даної доповіді «світ повинен змінитися».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Під час розслідування журналісти отримали документи однієї з панамських юридичних компаній, яка займається реєстрацією офшорних компаній. Саме ця фірма, на думку авторів звіту, допомагає своїм клієнтам відмивати гроші. Всього журналісти натрапили на чотири компанії, які так чи інакше мають відношення до Росії. Вони пов’язані з банком «Росія» і деякими близькими людьми до Володимира Путіна.

Росія заблокувала транзит українських вантажів

Російська Федерація з 8 квітня повністю заблокувала транзит українських вантажів через свою територію.

Про це розповів голова асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

"Для кондитерки транзит закрито остаточно. Тільки що повідомили, що росіяни повертають наші вагони, які йдуть на Середню Азію", – розповів він.

Савченко продовжує сухе голодування

Українська льотчиця Надія Савченко тримає сухе голодування, незважаючи на погіршення стану здоров’я.

"Симптоми зневоднення вже помітні, шкіра у неї суха, язик та ясна білі. В камері цілодобове відеоспостереження. Щоб не давати приводу для спекуляцій ватним медіа, вона перестала користуватися душем і підходити до умивальника. Сама вважає, що протримається ще мінімум 4 дні", – написав адвокат українки Ілля Новіков.

Вчора Новіков повідомляв, що російська сторона не допустить смерті українки, а значить Савченко будуть примусово годувати. 

Читайте також: