fbpx
Політика

Рівень підвищення соцстандартів повинен бути вище рівня інфляції, – Яценюк

Рівень підвищення соцстандартів на 2017 рік повинен бути вище рівня інфляції мінімум на 2%. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи на засіданні Кабміну 30 березня.

"Прогнозний показник інфляції на 2017 рік – 8%. За основними напрямками бюджетної політики на наступний рік необхідно дати чіткий орієнтир, що зростання соціальних стандартів буде вище рівня інфляції на 2%", – сказав він.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Арсеній Яценюк нагадав, що в 2015 році зростання зарплат і пенсій склало 19% і 13% відповідно. У поточному році підвищення соцстандартів заплановано на рівні 12%, що дорівнює показнику інфляції. У наступному році прогнозується падіння рівня інфляції до 8%. Людям же потрібен чіткий орієнтир, що їхні доходи будуть вищими рівня інфляції хоча б на 2%.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Разом з тим прем’єр вважає, що основні напрями бюджетної політики на 2017 рік повинні відповідати економічним і політичним цілям держави.

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: