fbpx
Політика

Володимир Гройсман пропонує надати іноземним громадянам можливість працювати в Кабміні без отримання українського громадянства

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман зареєстрував у Верховній Раді законопроект №4333, яким пропонується надати можливість займати пост міністра фінансів іноземним громадянам, не зобов’язуючи при цьому їх отримувати громадянство України. Крім того, законопроект Гройсмана пропонує не проводити відносно даного громадянина так званої спеціальної перевірки на предмет його причетності до будь-яких правопорушень.  

Як вважає народний депутат України від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко, мета даного законопроекту – дати можливість призначити на пост міністра фінансів України колишнього міністра фінансів і економіки Словаччини Івана Міклоша.  

За словами Геращенко, він добре ставиться до Міклоша і його внеску в розвиток економіки Словаччини та допомогу Україні, однак, на його думку, пропозиція Володимира Гройсмана є незваженою і неконституційною.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як він зазначив, даний законопроект ставить під сумнів майбутнє Наталії Яресько, яка зараз займає пост міністра фінансів і спеціально для цього прийняла українське громадянство. Крім того, у інших іноземців, які брали громадянство для роботи в Кабміні, виникне закономірне питання – чому такий закон не запропонували прийняти рік тому щодо їх можливості працювати на держслужбі без прийняття громадянства.  

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як повідомив Антон Геращенко, в якості альтернативи він готовий запропонувати Володимиру Гройсману використовувати успішний досвід Сінгапуру або Об’єднаних Арабських Еміратів, які не прикриваються призначенням іноземних громадян на високі державні пости, а просто запрошують на роботу іноземців в якості радників і чітко виконують їх рекомендації.  

«За законопроект 4333 голосувати не буду. Роботу Івана Міклоша та інших іноземних фахівців в якості радників нового Прем’єр-міністра – вітаю », – підсумував нардеп.   

Читайте: Гройсман: Ми по шию в проблемах, і через тиждень-два вони нас поглинуть

Фото: media.novostimira.com

Читайте також: