fbpx
Політика

Олександра Вілкула позбавили звання почесного громадянина Дніпропетровська

Народний депутат від Опозиційного блоку Олександр Вілкул більше не є почесним громадянином Дніпропетровська. Почесного звання його позбавила міська рада на засіданні в середу, 23 березня. «За» проголосували 38 депутатів, повідомляє прес-служба Дніпропетровської міськради.

Питання було винесене на розгляд ради після того, як жителі Дніпропетровська зареєстрували електронну петицію з вимогою позбавити Олександра Вілкула звання почесного громадянина Дніпропетровська. З моменту реєстрації документ підтримали понад тисячу городян.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«У зв’язку зі злочинною діяльністю вказаної особи проти власного народу під час революційних подій на Майдані взимку 2013-2014 років і підтримкою Вілкулом О.Ю. сепаратистських дій на сході України, а також здійсненими ним діяннями, які в подальшому можуть бути кваліфіковані як посадові злочини на посаді голови Дніпропетровської ОДА, наполягаємо на позбавлення звання почесного громадянина м Дніпропетровськ гр. Вілкула Олександра Юрійовича», – сказано в петиції.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Під час розгляду питання в сесійній залі міський голова Борис Філатов порадив народним обранцям відкинути політичні амбіції.

«Ми обрані територіальною громадою. Нас всіх оцінить історія, а не наші попередники», – сказав він.

Відзначимо, звання почесного громадянина Дніпропетровська Олександру Вілкулу було присвоєно 30 січня 2013 року.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: