fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 16 березня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 16 березня 2016 року.

Порошенко підписав черговий "безвізовий" закон

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру в 2016 році".

Нагадаємо, що даний закон входив в пакет законів, які Україна повинна прийняти для введення Європейським Союзом безвізового режиму для українців.

Адель таємно вийшла заміж, – ЗМІ

Популярна британська співачка Адель таємно вийшла заміж за свого коханого Саймона Конеккі. Принаймні так стверджують зарубіжні ЗМІ. А заговорили про це після того, як було помічено каблучку з заручин та обручку. Інсайдери запевняють, що Саймон Конеккі освідчився своїй коханій ще на Різдво, а після цього вони розписалися.

«Їх заручини відбулися під Різдво, це був дуже несподіваний момент. Вони відпочивали вдома. Адель розплакалася, а потім пожартувала, що це була найнегламурніша пропозиція руки і серця в світі, але все сталося так, як вона мріяла. Вона дуже щаслива», – стверджує інсайдер.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Віктор Шокін вийшов на роботу

Генеральний прокурор України Віктор Шокін сьогодні вийшов з відпустки і приступив до виконання своїх службових обов’язків. Цю інформацію підтвердив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"Дійсно, сьогодні Шокін Віктор Миколайович вийшов після відпустки на роботу і повернувся до виконання своїх обов’язків. Він проводить наради, дає вказівки, адже питань накопичилося багато і їх треба вирішувати. Знаходиться він у доброму гуморі. Прокуратура – орган серйозний, треба працювати", – сказав Куценко.

Українським засудженим дозволять користуватися Інтернетом

Українським засудженим можуть дозволити користуватися Інтернетом. Ця норма передбачена законопроектом №2490а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених», який Верховна Рада підтримала в першому читанні на засіданні в середу, 16 березня. «За» проголосували 238 нардепів.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Так, засудженим надається право користуватися Інтернетом, але тільки під контролем адміністрації і на сайтах, дозволених до перегляду. При цьому створювати електронні поштові скриньки засудженим забороняється.

Обама закликав Путіна посприяти звільненню Савченко

Президент США Барак Обама по телефону поспілкувався з президентом РФ Володимиром Путіним. За словами американського лідера, потрібно в терміновому порядку звільнити українську льотчицю Надію Савченко, яка знаходиться під вартою в Росії 

"Президент США Барак Обама закликав свого російського колегу Володимира Путіна звільнити затриману льотчицю і парламентарія Савченко відповідно до положень Мінських домовленостей про необхідність звільнення всіх незаконно утримуваних осіб", – повідомляють західні видання.

Читайте також: