fbpx
Право

Українським засудженим дозволять користуватися Інтернетом

Українським засудженим можуть дозволити користуватися Інтернетом. Ця норма передбачена законопроектом №2490а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених», який Верховна Рада підтримала в першому читанні на засіданні в середу, 16 березня. «За» проголосували 238 нардепів.

Так, засудженим надається право користуватися Інтернетом, але тільки під контролем адміністрації і на сайтах, дозволених до перегляду. При цьому створювати електронні поштові скриньки засудженим забороняється.

«Під час користування глобальною мережею Інтернет засудженим забороняється: вносити будь-яку інформацію, в тому числі відправляти листи, коментарі, знаки, тощо, і реєструватися на веб-сайтах; формувати будь-які бази даних та накопичувальні диски, в тому числі віртуальні; відвідувати веб-сайти соціальних мереж, сайти, що пропагують жорстокість, насильство, еротичного або порнографічного змісту, переглядати сайти, які можуть негативно вплинути на психічний стан засудженого; грати в онлайн-ігри», – йдеться в законопроекті.

Також документом пропонується врегулювати питання пенсійного забезпечення та розширити права засуджених. Зокрема, проект передбачає, що гроші, зароблені у виправній колонії, пенсії і грошові перекази, засуджені без обмеження можуть витрачати на продукти харчування, одяг, взуття та предмети першої необхідності.

Читайте також: