fbpx
Політика

Кабмін виділив 1 млрд грн допомоги територіальним громадам

Кабмін передбачив 1 мільярд гривень на пряму фінансову допомогу об’єднаним територіальним громадам. Про це на засіданні уряду в середу, 16 березня, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. За його словами, ці кошти повинні направлятися на розвиток і зміцнення громад.

«Ці кошти повинні йти на те, щоб добровільні об’єднання територіальних громад стали сильніше і головне – щоб люди, які живуть в таких об’єднаних територіальних громадах, отримували кращі послуги: кращу освіту, медицину, інфраструктуру», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Також прем’єр повідомив, що на сьогоднішній день в Україні вже об’єднані 159 територіальних громад. Але, на жаль, останнім часом процес об’єднання зупинився. Чому і хто його гальмує, Арсеній Яценюк доручив розібратися профільному міністрові Геннадію Зубко.

«Головне – треба послухати людей, чому зупинився процес … і знайти спільне рішення, для того щоб цей процес продовжився», – сказав прем’єр.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За його словами, люди самі повинні вирішувати, де робити адміністративний центр, визначатися з мережею шкіл і лікарень, а також самостійно розпоряджатися заробленими і виділеними з бюджету коштами.

«Це частина децентралізації – ми передаємо ресурс, але ми і передаємо повноваження. І треба, щоб ті, хто вирішили мати об’єднану територіальну громаду, отримали гроші і відповідальність перед людьми, які вирішили об’єднатися», – резюмував Арсеній Яценюк.

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: