fbpx
Політика

За прем’єрське крісло боротимуться два кандидати: Яресько та Гройсман, – експерт

«Заміна особистості не скасує всіх проблем в країні, в економіці, в суспільстві… Яценюк продемонстрував, яку політику він вів, і до яких наслідків це в кінцевому підсумку привело. Міняти необхідно не особистості, а саме політику», – таку думку висловив керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов про можливі зміни у Верховній Раді.

Спікер вважає, що на даний момент є два потенційних конкуренти, готових боротися за прем’єрське крісло: Яресько та Гройсман. «За Яресько зможуть знайти голоси. За Гройсмана – сумніваюся», – зазначає Золотарьов.

Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник вважає, що Арсеній Яценюк продемонстрував усьому українському народові, що він не збирається йти у відставку і буде «триматися» за своє крісло якомога довше. «Своїм виступом перед пам’ятником Шевченка Яценюк показав всьому суспільству, що йти у відставку він не збирається», – каже Бортник.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Говорячи про можливість побачити пані Яресько на посаді прем’єр-міністра України, Руслан Бортник сказав наступне: «Я думаю, що уряд на чолі з Наталією Яресько буде найгіршим за всю історію України, навіть в порівнянні з урядом Яценюка. Це буде уряд, який не буде нікому підконтрольний». «Уряд технократів, іноземців – найгірший вибір», – додає Бортник.

В ході свого виступу політолог назвав найбільш ймовірних кандидатів на пост прем’єр-міністра України. Так, на думку Бортника, за прем’єрське крісло можуть поборотися наступні особи: Гройсман, Саакашвілі, Яресько, Турчинов, Тимошенко і Садовий. Експерт додав, що найбільш високі шанси має саме Володимир Гройсман. Бортник пояснює це тим, що на Банковій будуть вибирати найбільш збалансованого кандидата. Саме за цим критерієм Гройсман підходить більше всіх – він досить близький до президента України і має непогану репутацію в суспільстві, чим не можуть «похвалитися» інші кандидати.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Підводячи підсумки, експерти сказали, що політична еліта все одно зробить найбільш комфортний для себе вибір – місце прем’єр-міністра займе «найбільш зручна, керована людина».

Читайте також: