fbpx
Право

НАБУ вручило повідомлення про підозру в.о. зам голови правління НАК «Нафтогаз» А. Пасишнику

Як повідомляється, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Пасишнику було оголошено про підозру. Відповідну інформацію оприлюднила прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

У повідомленні йдеться про те, що його підозрюють у злочині, передбаченому ч.1 ст.344 Кримінального кодексу України (втручання в роботу державного діяча).

У прес-службі розповіли, що повідомлення про підозру повинно було бути вручено особисто Пасишнику 9 березня під час його допиту в НАБУ. Однак, в ніч з 8 на 9 березня Андрій Пасишник повідомив детективу про те, що не зможе з’явитися в відомстві раніше, ніж 1 квітня через терміновий від’їзд на лікування за кордон.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Тому письмове повідомлення про підозру було надіслано поштою за місцем проживання Пасишника в порядку, передбаченому ч.1 ст.278 КПК України. В даний час проводиться перевірка достовірності інформації про поважність причини його неявки», – додали в НАБУ.

У відомстві нагадали, що зараз проводиться розслідування на підставі заяви міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса щодо втручання в роботу його відомства з боку народних депутатів, зокрема першого заступника голови фракції «БПП» Ігоря Кононенка.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

В ході цього розслідування і був встановлений факт здійснення незаконного впливу А. Пасишника на Айвараса Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

Читайте також: