fbpx
Новини світу

Дії Росії в Сирії спрямовані на відволікання уваги від України, – Пентагон

 У Пентагоні вважають, що дії Росії в Сирії спрямовані на те, щоб відвернути увагу міжнародного співтовариства від України. Відповідну заяву зробив глава розвідуправління Пентагону Вінсент Стюарт.

За його словами, вже зараз співпраця Росії з міжнародною спільнотою щодо Сирії відволікає увагу від дій Кремля в Україні. Як зізнався чиновник, в Пентагоні переконані, що все це є частиною одного цілого плану, який спрямований на те, щоб отримати від міжнародного співтовариства поступки щодо конфлікту в Україні.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Також Вінсент Стюарт додав, що своїми раптовими військовими навчаннями Кремль намагається залякати Європу і відвернути її увагу від планованих за межами Росії операцій.

Разом з тим, на думку Стюарта, планована Росією амбітна програма переозброєння буде ускладнена рядом факторів, таких як корупція, санкції і економічна криза. Більш того, він допускає, що чисельність Збройних сил Росії може скоротитися, однак, незважаючи на це, російська армія може стати здатнішою до непередбачених операцій.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Читайте: Барак Обама продовжив санкції проти Росії

Читайте також: