fbpx
Політика

Юлія Тимошенко розкритикувала пропозицію Яценюка щодо продажу землі

28 лютого прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що, на його думку, в рамках земельної реформи потрібно продати на відкритому аукціоні 1 мільйон гектарів землі, яка перебуває у державній власності.

Таку заяву глави уряду відразу ж розкритикували багато депутатів. Так, наприклад, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що в сьогоднішніх умовах продаж землі є злочином проти держави.

«Україна має 42 мільйони гектарів родючих чорноземів, завдяки яким може прогодувати не тільки себе, а й усіх сусідів. Однак зараз гектар української землі коштує в 32 рази менше, ніж в середньому в Євросоюзі – 500 доларів проти 16 000 доларів. Зараз немає ні повноцінного земельного кадастру, ні відповідного законодавства, ні економічної доцільності для продажу землі», – розповіла вона.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За її словами, безсумнівно, в такій ситуації знайдеться маса охочих купити землю практично задарма. Як вважає Юлія Тимошенко, заява Яценюка є черговим підтвердженням кланово-олігархічної природи уряду і пояснює, чому прем’єр продовжує триматися за свою посаду – ще ж не все привласнили.

«Яценюк пояснив необхідність продажу тим, що ці землі перебувають у тіньовому і корупційному обігу. Хочу йому нагадати, що завдання уряду в цьому випадку – ліквідувати тінь і корупцію і далі використовувати ресурс для зростання економіки. А продаж – це простий і абсолютно нестратегічний підхід», – констатувала вона.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Читайте: В Україні розгортається політична криза, – Юлія Тимошенко

  Фото: media.novostimira.com

Читайте також: