fbpx
Політика

Кабмін схвалив створення в Україні Держбюро розслідувань

Кабінет міністрів виступає за створення в Україні Держбюро розслідувань. Відповідну постанову було ухвалено на позачерговому засіданні уряду в понеділок, 29 лютого. Також члени Кабміну затвердили кандидатури шести з дев’яти членів конкурсної комісії з обрання керівника Держбюро розслідувань. Перше засідання конкурсної комісії відбудеться 1 березня.

«Це той орган, який приймає на себе основну частину всіх слідчих функцій, які досі знаходяться в Генеральній прокуратурі України», – прокоментував створення Держбюро розслідувань прем’єр Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як стало відомо, своїх кандидатів в члени конкурсної комісії висунули Кабмін і президент. Парламент поки що не сказав свого останнього слова. Тому Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради з проханням подати своїх кандидатів до конкурсної комісії на призначення директора Держбюро розслідувань і внести зміни в закон України про Державне бюро розслідувань для того, щоб функції слідства залишалися в органах прокуратури до того моменту, поки Держбюро розслідувань не почне повноцінно функціонувати.

Читайте також: