«Чинне законодавство не передбачає чіткої процедури припинення діяльності коаліції», – Артур Палатний

Як зазначив народний депутат України від фракції «БПП» Артур Палатний, вихід двох фракцій з коаліції лише посилює політичну кризу в країні. Проте, за його словами, поки спікер офіційно не оголосив про розпад коаліції, вона продовжує функціонувати.

Він звернув увагу на те, що сьогодні є деякі політичні сили, які прагнуть перевиборів до Верховної Ради, які як раз і поширили інформацію про те, що вже почався відлік терміну, виділений для формування нової коаліції.

«Це всього лише політичний популізм для так званого підняття рейтингу. Більш того, чинне законодавство не передбачає чіткої процедури припинення діяльності коаліції – ні в коаліційній угоді, ні в регламенті Верховної Ради немає відповідних норм. Тому, крапку в цьому питанні можна буде поставити не раніше, ніж 15 березня, коли відбудеться чергове засідання парламенту», – підкреслив Артур Палатний.

Related Post

У той же час депутат визнав, що урядова криза вже переросла в парламентську. Однак, як він розповів, незважаючи на перерву в роботі парламенту, політичні сили продовжать консультації на предмет майбутнього коаліції і перезавантаження уряду.

«Фракція «БПП» наполягатиме на формуванні політичного технократичного уряду, що дозволить не допустити розпаду парламенту і одночасно зможе захистити міністрів від партійних впливів», – сказав він.

Leave a Comment