fbpx
Політика

«Чинне законодавство не передбачає чіткої процедури припинення діяльності коаліції», – Артур Палатний

Як зазначив народний депутат України від фракції «БПП» Артур Палатний, вихід двох фракцій з коаліції лише посилює політичну кризу в країні. Проте, за його словами, поки спікер офіційно не оголосив про розпад коаліції, вона продовжує функціонувати.

Він звернув увагу на те, що сьогодні є деякі політичні сили, які прагнуть перевиборів до Верховної Ради, які як раз і поширили інформацію про те, що вже почався відлік терміну, виділений для формування нової коаліції.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Це всього лише політичний популізм для так званого підняття рейтингу. Більш того, чинне законодавство не передбачає чіткої процедури припинення діяльності коаліції – ні в коаліційній угоді, ні в регламенті Верховної Ради немає відповідних норм. Тому, крапку в цьому питанні можна буде поставити не раніше, ніж 15 березня, коли відбудеться чергове засідання парламенту», – підкреслив Артур Палатний.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У той же час депутат визнав, що урядова криза вже переросла в парламентську. Однак, як він розповів, незважаючи на перерву в роботі парламенту, політичні сили продовжать консультації на предмет майбутнього коаліції і перезавантаження уряду.

«Фракція «БПП» наполягатиме на формуванні політичного технократичного уряду, що дозволить не допустити розпаду парламенту і одночасно зможе захистити міністрів від партійних впливів», – сказав він.

Читайте також: