fbpx
Право

Муженко розповів, коли розпочнеться демобілізація

Демобілізація українських військовослужбовців відбудеться в кінці березня – початку квітня поточного року. Про це повідомив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко після зустрічі з військовими аташе в Києві.

 «Звільнення військовослужбовців (в запас) буде здійснено в основному в квітні, можливо, в кінці березня поточного року», – сказав він.

 Щодо чергової мобілізації, то, за словами глави Генштабу, кількість призовників буде залежати від того, скільки військовослужбовців забажає служити за контрактом. А таких, додав він, на сьогоднішній день вже більше 6 тисяч.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 «Найближчим часом ми проаналізуємо ситуацію з комплектування ЗСУ контрактниками, і чим більше військовослужбовців за контрактом буде прийнято на військову службу, тим менше необхідності в кількості особового складу по мобілізації», – пояснив Віктор Муженко.

 Відзначимо, раніше глава Генштабу заявляв, що в рамках сьомої хвилі мобілізації планується призвати набагато менше українців, ніж в попередні рази. Набір на службу буде здійснюватися в основному за рахунок військових-контрактників, а також тих, хто вже бував в зоні АТО і готовий повернутися.

Читайте також: