fbpx
Міжнародна економіка

ВР ратифікувала проект «Креативна Європа»

Верховна Рада ратифікувала угоду між урядом України та Європейською комісією про участь України в програмі «Креативна Європа», спрямованої на розвиток культури та креативної індустрії. Відповідний документ підтримали 244 нардепи. Угодою передбачається участь України в підпрограмах «Культура», «Медіа» (частково). Орієнтовний обсяг фінансування програми з бюджету ЄС – 1,46 млрд євро.

 Ратифікація угоди дає можливість Україні брати участь в одній з найбільших програм Європейського Союзу культурно-гуманітарного напряму «Креативна Європа», яка представляє додаткові стимули і можливості, в тому числі фінансові, для розвитку національного сектора культури і креативних індустрій, заохочує тісну співпрацю між культурними установами різних країн Європи, тим самим створюючи основу для повноцінної інтеграції України в європейський культурний простір.

 Програма «Креативна Європа» передбачає надання фінансової підтримки у вигляді грантів на умовах співфінансування за 18 напрямами у сфері культури та медіа.

Читайте також: