fbpx
Політика

Ігор Кононенко прокоментував звинувачення Абромавичуса

Як вважає заступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко, звинувачення з боку міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, які прозвучали на його адресу, можуть свідчити про небажання чиновника звітувати про результати своєї роботи на цій посаді.

 «Я поцікавився у депутатів – членів Комітету з питань економічної політики, як часто пан Абромавичус відвідував засідання комітету і отримав відповідь, що за півтора року це було двічі. Це приклад того, як міністерство співпрацює з депутатами», – розповів він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 На думку самого Кононенка, один з головних недоліків у роботі відомства є те, що досі не були введені санкції проти Росії.

 «Це – відповідальність міністерства. Росія ввела санкції, а Україна, з незрозумілих причин, зволікає з відповідними санкціями. Сьогодні український бізнес турбує проблема невведення симетричних економічних санкцій проти Росії. Є закон, прийнятий Верховною Радою, а виконавчі органи, які повинні його виконувати, нічого не зробили. За попередній рік маємо серйозне падіння ВВП, за що також відповідає Мінекономіки», – додав політик.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У той же час, Ігор Кононенко визнав, що у відомстві пройшли і позитивні зміни. Зокрема, впровадження електронних закупівель.

Читайте також: