fbpx
Політика

Ляшко: “Візитом до Москви Меркель підтвердить участь у пропагандистсько-імперському шоу Путіна”

Щоб вшанувати пам’ять мільйонів загиблих «з вини Німеччини» під час Другої світової війни, канцлер Німеччини Ангела Меркель повинна їхати не в Москву, а Київ і Мінськ. Адже саме Україна та Білорусь втратили з вини німців та їхніх союзників найбільшу частку свого населення серед усіх нинішніх країн Європи. А своїм приїздом до Росії Ангела Меркель тільки надихне агресора на подальші військові дії, а також покаже глибинне нерозуміння німцями своєї відповідальності і провини за нацизм і європейську катастрофу ХХ століття. Таку думку у своєму Facebook озвучив лідер «Радикальної партії України» Олег Ляшко.

«У Німеччині, як не дивно, дуже слабо усвідомлюють свою величезну історичну провину саме перед українцями, як однієї з найбільш постраждалих від нацистів європейських націй. У масовій німецькій свідомості гітлерівська війна на сході Європи досі сприймається як «війна в Росії», незважаючи на те, що зона бойових дій, окупації і руйнувань поширилася на всю без винятку територію України та не більше ніж на 10% території Росії. А з сукупних людських втрат СРСР у 27 мільйонів загиблих у часи Другої світової війни, майже 40%, або понад 10 мільйонів, жертв були українці. Україна, як і сусідня Білорусь, втратили з вини німців та їхніх союзників найбільшу частку свого населення серед усіх нинішніх країн Європи. Тому, щоб вшанувати пам’ять мільйонів загиблих з вини Німеччини, пані Меркель повинна приїхати, насамперед, в Київ і Мінськ», – написав політик.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

На його думку, це стало б першим кроком до відновлення історичної справедливості, злагоди і довіри між українцями та німцями. У той же час, відзначає Олег Ляшко, візит Ангели Меркель 10 травня в Москву стане фактичною участю німецького канцлера в пропагандистсько-імперському шоу Путіна з нагоди святкування Дня Перемоги.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Німеччина багато нам заборгувала, і прийшов час їй платити за історичними рахунками вже українцям і Україні. Ми вправі очікувати саме від нинішнього лідера Європи як всебічної реальної допомоги в захисті нашої територіальної цілісності та незалежності від імперських зазіхань з боку путінської Росії, так і всілякого сприяння в подальшій європейській модернізації та інтеграції нашої країни», – резюмував радикал.

Читайте також: