fbpx
Політика

Президентська фракція прагне відстрочити вступ в дію нової редакції Закону «Про прокуратуру», – Мосійчук

Як повідомив народний депутат Ігор Мосійчук, ключовим питанням сьогоднішнього парламентського дня буде голосування за законопроект Юрія Луценка про відстрочення введення в дію нового Закону «Про прокуратуру».

 «Справа в тому, що згідно з чинним законодавством 25-го квітня має вступити в силу нова редакція Закону України «Про прокуратуру», згідно з якою цей радянсько-сталінський репресивний орган перетвориться на державну правоохоронну структуру. Прокуратура буде позбавлена ​​функцій загального нагляду, слідства, а найголовніше: в новій редакції передбачено новий принцип кадрового формування прокуратури», – нагадав Мосійчук.

 При цьому він зазначив, що введення закону в дію викликало великий опір з боку діючих співробітників прокуратури. Крім того, прихильники збереження радянсько-сталінської системи прокуратури з’явилися і на Банковій.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За словами Мосійчука, представники президентської фракції намагаються відстрочити вступ закону в дію, в той час як інші фракції коаліції заявляють, що відстрочка можлива лише на місяць і паралельно з голосуванням змін до закону, які дозволяють запустити його в дію, подолавши опір чинної прокурорської системи.

 «Таку думку підтримує і парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, де я працюю першим заступником голови. Комітет вимагає негайного початку формування прокуратури та введення в дію нової редакції закону», – додав він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Однак, як повідомив депутат, керівництво парламенту пішло на безпрецедентний крок, віддавши законопроект Луценка на розгляд іншого, непрофільного комітету. Втім, це не допомогло, і парламент все одно відмовився підтримувати його.

 «Сьогодні цей законопроект знову виноситься першим на розгляд парламенту. Виникає питання: невже Юрій Луценко рятуючи радянсько-сталінську систему прокуратури, не розуміє, що може ще раз стати її жертвою? Невже він забув повітря камер Лук’янівського СІЗО? », – підсумував Мосійчук.

Читайте також: