fbpx
Політика

Зарплата депутатів становить 6109 грн, – Гройсман

Як повідомив спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман, з 1-го квітня розмір заробітної плати народних депутатів становить 6109 гривень.

 Гройсман нагадав, що згідно ст. 33 Закону України «Про статус народного депутата України», заробітна плата народних депутатів прирівняна до заробітної плати членів Кабміну. До 1-го квітня, за його словами, діяло обмеження заробітної плати 7 мінімальними окладами для членів Кабміну, нардепів та інших чиновників, що становило 8526 гривень. Дане обмеження, як він зазначив, дійсно було скасовано 2 березня.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «В той же час, ще раніше, Постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2015 № 43 «Питання оплати праці членів Кабінету Міністрів України, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у 2015 році» встановлено, що у 2015 році заробітна плата народних депутатів України нараховується в розмірі посадового окладу членів Кабінету Міністрів України, що складає на сьогоднішній день 6109 гривень», – додав він.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Відповідно до цього, як повідомив Гройсман, він підписав розпорядження, яким з 1-го квітня заробітна плата депутатів складає відповідні 6109 гривень.

Читайте також: