fbpx
Економіка

Тимошенко пропонує опустити тарифи на житлово-комунальні послуги

Лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко висловила думку, що тарифи на житлово-комунальні послуги мають бути ринковими, а також «Не збитковими для держпідприємств і прийнятними для людей». Слова нардепа передає прес-служба партії.

«В Україні можуть бути такі ринкові тарифи, які не будуть приносити державі збитки, не приносити збитки державним монополіям, які виробляють електроенергію, тепло або газ. Одночасно з цим тарифи можуть бути підйомними для людей», – заявила Юлія Тимошенко.

Після цього Юлія Тимошенко зазначила, що зараз Україна потребує ринкових тарифів на послуги ЖКГ у зв’язку зі складною ситуацією на Донбасі. За її словами, ринкові тарифи дозволять Україні не залежати від Кремля, виконувати бюджет і виділяти кошти на армію. Проте лідер «Батьківщини» вважає, що в уряді України значно завищили тарифи для населення.

«Тарифи мають величезну корупційну складову. Я вважаю, що їх реально зменшити як мінімум удвічі. Ми пропонуємо взяти український природний газ для населення (73,3 долара, а не 330 доларів за нинішніми розцінками), додати до нього невелику кількість російського палива і зробити "мікс ціну"», – пояснила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» впевнена, що ціна на газ в Україні може скласти 2355,7 гривні, а не 7188 гривень, запропоновані урядом.

Читайте також: