fbpx
Політика

Без децентралізації жодна реформа в Україні не буде проведена, – Гройсман

Децентралізація та реформа місцевого самоврядування – це питання номер один для Верховної Ради. Адже без цих двох складових можна забути про реформи в країні. Про це на пленарному засіданні в середу, 8 квітня, заявив спікер парламенту Володимир Гройсман.

«Без децентралізації та без якісного місцевого самоврядування жодна реформа в країні не буде проведена. Я переконаний в тому, що більшість у цьому залі це розуміє і підтримує, тому ми ні на один день не зупинимося на тому, щоб створювати належну правову базу для справжнього місцевого самоврядування», – сказав голова ВР.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також він повідомив, що Конституційна комісія вже розпочала роботу над змінами Основного закону України. І до кінця поточного року вони повинні бути прийняті Верховною Радою. Нова Конституція, переконаний Володимир Гройсман, дозволить побудувати ефективну систему управління країною на базі виборчого права громадян.

«Громадяни мають право керувати країною!» – резюмував спікер.

Читайте також: