fbpx
Право

Кабмін пропонує заборонити військовим користуватися мобільними в зоні АТО

Кабінет міністрів пропонує внести зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних сил України та посилити контроль за витоком інформації в зоні АТО, заборонивши військовим користуватися там мобільними телефонами. Про це йдеться в законопроекті №2531 «Про внесення змін до статті 143 закону України" Про Статут внутрішньої служби Збройних сил України "», опублікованому на сайті парламенту.

Так, проектом пропонується в районах проведення антитерористичної операції, а також в умовах надзвичайного стану або під час дії особливого періоду на територіях, де ведуться бойові дії, військовослужбовцям, виконуючим обов’язки військової служби, заборонити користуватися особистими засобами мобільного зв’язку. Рішення про дозвіл використання таких коштів має прийматися командиром військової частини.

Це, на думку розробників законопроекту, сприятиме підвищенню рівня захищеності інформації, що циркулює в мережах систем зв’язку силових структур та правоохоронних органів держави, забезпечення функціонування систем управління силових структур та правоохоронних органів держави в цілому, неможливості прослуховування засобів мобільного зв’язку військовослужбовців радіорозвідки противника і визначення їх координат.

Читайте також: