fbpx
Політика

Потрібно повернути державі вкрадені олігархами підприємства, – Ляшко

Радикальна партія підтримує пропозицію голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського в рамках закону про націоналізацію повернути державі «Укррудпром» та інші вкрадені підприємства. Про це повідомив лідер партії Олег Ляшко.

 «Але нагадаю, що бюджет також не отримує ні копійки дивідендів від продажу видобутої в Україні нафти. Влада підвищує громадянам тарифи за комунальні послуги, але не поспішає повернути собі цілу нафтовидобувну галузь, яку зараз контролює Коломойський», – додав він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Крім того, як вважає Ляшко, потрібно розібратися, яким чином державна авіакомпанія МАУ раптом стала приватною. За його словами, її також слід націоналізувати, зруйнувавши монополію Коломойського на цьому ринку. Він переконаний, що після цього квитки на літаки стануть дешевшими і, отже, українці зможуть більше подорожувати Європою.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «"Укрнафта", "Укррудпром", МАУ і десятки інших – стратегічні для нашої держави підприємства, які були приватизовані олігархами за безцінь через корупційні схеми і хабарі. Тому вони повинні бути повернені у державну власність, щоб наповнювати валютою бюджет, а не кишені олігархів», – підкреслив Ляшко.

Читайте також: