fbpx
Економіка

Демчишин: Споживання газу в Україні впало

Протягом останніх трьох місяців споживання газу в Україні істотно скоротилася. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин під час публічного звіту про 100 днів діяльності Кабінету міністрів.

«Споживання протягом цих трьох місяців істотно впало, і ми вийшли з опалювального сезону з запасами 8 млрд кубічних метрів», – сказав він.

Також міністр констатував, що з точки зору ціноутворення цей опалювальний сезон можна назвати успішним, адже за цей період вдалося залишити низькі ціни на електроенергію. Разом з тим прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Володимиру Демчишину роз’яснити населенню причини підвищення цін на газ.

«Я прошу ще раз на прес-конференції чітко країні пояснити: ось імпортований газ – за яку ціну ми його купуємо. Ось газ власного видобутку – його собівартість. І якби у нас не було газу власного видобутку, то тариф треба було б ставити не 3600 гривень, як зараз, а 10 тисяч гривень. Просто треба сісти з калькулятором, порахувати і пояснити чітко, що таке реформа «Нафтогазу», як ми будемо збільшувати видобуток власного газу, як ми будемо диверсифікувати джерела енергопостачання», – сказав глава уряду.

Читайте також: