fbpx
Політика

Вбивство Нємцова – це елемент залякування опозиціонерів у Росії, – В.Бала

Вбивство Бориса Нємцова – це елемент залякування опозиціонерів у Росії. Таку думку в коментарі УНН висловив політолог Віталій Бала.

"З моєї точки зору, Путін пішов "по бєспрєдєлу", тобто йому все одно. Тобто, якщо він тримає Н.Савченко, яка вмирає, і не звільняє її через надумані звинувачення, якщо вбивають мирне населення і в дітей стріляють в Маріуполі, то про що ми можемо говорити? Я думаю, що тут насправді є елемент залякування опозиціонерів в Росії і таким є виклик світовій спільноті. Це, напевно, остаточна крапка в реченні з двох слів: Путін – диктатор", – сказав політолог.

Як зазначив В.Бала, завтрашній мітинг, запланований в Москві та Петербурзі, в свою чергу, покаже, як насправді росіяни готові зараз протистояти режиму і здатні відстоювати свою позицію.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Ми зрозуміємо, чи вплинула смерть Нємцова, як би я сказав – зухвале показове вбивство, чи будуть громадяни Росії тим чи іншим способом показувати свою незгоду,  і ми побачимо насправді, наскільки суспільство в Росії не сприймає і готове до того, щоб боротися за свої права і відстоювати свою позицію. Ось, на жаль, ця трагедія може стати реальною діагностикою або рентгеном російського суспільства саме в цей день", – сказав В.Бала.

Як повідомляв УНН, Євросоюз обурений смертю Б.Нємцова і вимагає негайного розслідування справи. Втім, експерти стверджують: без реального руху всередині країни про санкції і прозоре розслідування говорити рано. "Для того, щоб почалися санкції, потрібно, щоб хтось із російських діячів – опозиційних, громадських або якісь політичні опозиційні партії, щоб вони ініціювали цей процес, для того, щоб ввели санкції. А так говорити про це не можемо. Потрібно, щоб був якийсь рух усередині Росії, так як документально довести, що до цього причетний режим Путіна – це зараз не представляється можливим", – додав В.Бала.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як повідомляв УНН, в ніч на суботу в центрі Москви вбитий російський опозиціонер Борис Нємцов. Невідомий чотири рази вистрілив в опозиціонера. Від поранень Нємцов помер на місці.

Джерело: УНН

Читайте також: