fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СК Росії озвучив версії вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова

Слідчий комітет Росії перерахував кілька версій вбивства політика Бориса Нємцова, серед яких є і "внутрішньоукраїнські події". Про це повідомляє УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Слідчі вважають, що опозиціонера могли вбити, щоб дестабілізувати обстановку в країні. "Фігура Нємцова могла стати своєрідною сакральною жертвою для тих, хто не гребує жодними методами для досягнення своїх політичних цілей", – заявив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

Друга версія пов’язана з ісламсько-екстремістським слідом. За даними слідства, Нємцову погрожували у зв’язку з тим, що він засуджував вбивство карикатуристів французького журналу Charlie Hebdo.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Третя версія – "внутрішньоукраїнські події". "Не секрет, що серед обох конфліктуючих сторін є дуже радикальні персонажі, які не підкоряються ніякій владі", – заявив Маркін.

Крім того, слідство не виключає, що Нємцова могли вбити через бізнес або особисту неприязнь.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий в Москві на Великому Москворецькому мосту в ніч на 28 лютого. У депутата Ярославської обласної думи вистрілили кілька разів з машини, що проїздила повз. Чотири кулі потрапили в спину Б.Нємцова. Від поранень депутат помер на місці.

Під час вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова поруч з ним перебувала українська фотомодель Анна Дурицька, 1991 року народження, мешканка Києва, фотомодель, яка працювала в сфері туризму. Незадовго до нападу вона перебувала з Б.Нємцовим в ГУМі, після чого вони пішли на прогулянку до Васильєвського спуску.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Коли пара йшла вздовж Кам’яного мосту, з ними порівнялася біла машина, з якої вистрілили в політика не менше 7 разів.

СК Росії вже порушив кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 105 КК РФ ("Вбивство") і ст. 222 КК РФ ("Незаконний обіг зброї").

Джерело: УНН

Читайте також: