fbpx
Ситуація на Південному Сході України

«Відставка Гонтарєвої не зміцнить гривню за одну ніч», – Луценко

Стабілізація української валюти повинна бути пов’язана не з прізвищем конкретного чиновника, а з комплексом серйозних заходів. Про це заявив лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко, передає прес -служба партії.

«Нинішня глава НБУ не подобається дуже багатьом. Однак НБУ не в змозі підтримувати гривню на плаву, коли 20% української промисловості опинилися під контролем терористів. Падіння промислового виробництва на рівні 20% означає падіння національної валюти», – заявив Юрій Луценко.

За словами політика, не тільки глава НБУ несе відповідальність за падіння гривні. Луценко нагадав, що глава НБУ оголосила війну «кишеньковим банкам» олігархів, що перекачують кошти на рефінансування в закордонні банки.

«Навіть народні депутати, які збирають підписи за відставку Гонтарєвої, роблять собі піар. Вони думають, що якщо Гонтарєва завтра піде, то гривня зуміє зміцнитися за одну ніч. Це фантазії і популізм, це радикальне невігластво, на якому політики намагаються піаритися», – додав Юрій Луценко.

Читайте також: