fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи продовжують перекидати військову техніку до лінії розмежування, – РНБО

За останню добу в зоні АТО спостерігається деяке зменшення інтенсивності обстрілу позицій українських військових. Одночасно з цим противник продовжує приховане перекидання військової техніки і живої сили до лінії розмежування (в першу чергу – на маріупольському напрямку). Про це повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко.

«На донецькому напрямку фіксується нарощування сил і засобів терористів біля селища Піски, а на луганському напрямку – у містах Стаханов та Брянка. Крім того, РФ продовжує поставляти терористам озброєння і військову техніку, а також надає практичну допомогу в підтримці техніки в працездатному стані», – заявив Андрій Лисенко.

Зазначимо, що незважаючи на домовленості про режим припинення вогню, терористи продовжують обстріли та напади на позиції сил АТО. За інформацією РНБО, найбільш напружена ситуація фіксується в районі Світлодарська та Широкино, де противник вдався до тактики локальних сутичок з українськими військовими. Стало відомо, що в районі Широкино противник з танка, стрілецької зброї та мінометів 9 разів обстріляв позиції українських військових, а також зробив спробу штурму. Сили АТО дали відсіч противнику, який був змушений відступити.

«У районі шахти Дутовської на донецькому напрямку терористи намагалися штурмувати позиції сил АТО силами піхотних підрозділів. В результаті обстрілів і військових дії за минулу добу в зоні АТО загинув 1 український військовослужбовець, 7 отримали поранення», – додав Андрій Лисенко.

Читайте також: