fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ займається зачисткою Харкова та регіону від диверсантів і терористів

Служба безпеки України, за указом глави відомства Валентина Наливайченка, проводить зачистку Харкова та регіону від диверсантів і терористів. Про це розповів радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

 За його словами, контррозвідка вже запобігла скоєнню нових злочинів у Харківській області громадянином «К», який займався пошуком об’єктів для здійснення диверсій і терактів, а також збирав і передавав бойовикам з «ДНР» інформацію про рух і складі військових залізничних ешелонів, які прибували і пересувалися по території Куп’янського та Борівського районів Харківської області. У затриманого було вилучено кілька гранат, осколкові боєприпаси для підствольних гранатометів, патрони і детонатори.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Крім того, СБУ затримала в Харкові громадянина «А», який за дорученням ФСБ збирав секретну інформацію про особовий склад і місця дислокації підрозділів «Харків-1» і «Харків -2», задіяних в АТО. Злочинець був затриманий під час передачі інформації.

 «Діяльність затриманих осіб є підтвердженням активізації діяльності в Харкові і Харківській області ворожих ДРГ та управління ними російськими спецслужбами. Їх діями керував один і той же чоловік з Бєлгорода», – підсумував Маркіян Лубківський.

Читайте також: